Ima után kezdődött a gyilkos bombázás

Vágólapra másolva!
Többségében nők haltak meg egy civil szervezet szerint abban az akcióban, amelyet a szíriai hadsereg indított a lázadók által megszállt dél-szíriai város ellen. A támadás a péntek esti ima után kezdődött, és sokáig tartott.
Vágólapra másolva!

A szíriai hadsereg legalább tizenhét embert megölt egy akció során a déli Dera városban aktivisták szerint - írta a BBC. Állításuk szerint a bombázás pénteken késő éjjel kezdődött, és hajnalig tartott.

Az országban tavaly kezdődött lázadás mára mindennapos összecsapásokhoz vezetett Derában. A pénteki bombázás a péntek esti ima után kezdődött (péntek az iszlám szent napja). A helyi aktivisták szerint "hisztérikus" bombázást élt meg a város. Egy civil szerint a halottak többsége nő.

A BBC azt írta, hogy a várost eddig sosem tudta tartósan irányítása alá vonni a kormány, a lázadók újra és újra megjelentek. Pénteken Szíria-szerte 44 civil és 25 kormánykatona vesztette életét a civilek szervezete szerint.

Közben egy másik városban, al-Kubeirben ENSZ-megfigyelők vizsgálták, történt-e népirtás. Helyi lakosok azt mondták az ENSZ küldötteinek, hogy a térségben kevés kivételtől eltekintve mindenkit megöltek - mondta a BBC-nek az ENSZ szóvivője.