Kétszer is leállt Mubarak szíve

Vágólapra másolva!
Kétszer is leállt az egy hete életfogytiglani börtönre ítélt volt egyiptomi elnök, Hoszni Mubarak szíve. Mindkétszer sikerült újraéleszteni.
Vágólapra másolva!

Kétszer is leállt Hoszni Mubarak volt egyiptomi elnök szíve hétfőn; a kormányellenes tüntetők megöletéséért életfogytiglani börtönbüntetésre ítélt egykori államfőt sikerült újraéleszteni - közölte egy egyiptomi kórházi forrás az AFP francia hírügynökséggel.

"Mubarak szíve kétszer is leállt, de az orvosoknak defibrillátorral sikerült újraindítaniuk. Az államfő csak néha van eszméleténél és nem hajlandó táplálkozni" - mondta a neve elhallgatását kérő forrás. Korábban az egyiptomi belügyminisztérium azt közölte, Mubarak egészségi állapota válságos, de stabil. A 84 éves egykori elnöknek magas a vérnyomása és légzési nehézségei vannak.

Az egyiptomi hatóságok a Mubarak család kérésére megvizsgálják annak lehetőségét, hogy az exelnököt a dél-kairói Tora börtönből egy kórházba szállítsák át.

A volt államfő állapota jelentősen megromlott, miután a Torába került, ahol a kórházi részlegen helyezték el.

Mubarakot tíz hónapig tartó tárgyalás után, az előző hét szombatján ítélték életfogytiglani börtönbüntetésre csaknem 900 békés tüntető tavalyi haláláért viselt felelőssége miatt. Ezután vonult csak be a börtönbe, ugyanis a vizsgálati fogságot kórházakban töltötte.