Három embert lelőtt egy ámokfutó rendőr Ógyallán

Ógyalla, egy szolgálaton kívüli rendőr lövöldözni kezdett, és három embert megölt, kettőt megsebesített Délnyugat-Szlovákiában
Vágólapra másolva!
Lövöldözni kezdett az utcán járó emberekre egy városi rendőr a szlovákiai Ógyallán (Hurbanovo). Három személyt lőtt le, majd öngyilkossággal kezdett fenyegetőzni. A helyszínre érkezett rendőrök rövid tárgyalás után őrizetbe vették.
Vágólapra másolva!

A Bumm.sk magyar nyelvű szlovákiai portál beszámolója szerint a rendőr szolgálati idején kívül egy Komáromi utcai ház elé vitette magát, amelyben két roma család él. Amikor a lakók kijöttek a ház elé, rájuk lőtt. A három áldozat mind egy családhoz tartozik, egy apa, a fia és a sógora vesztette életét. Rajtuk kívül egy nő súlyos sérüléseket szenvedett, őt kórházba szállították.

Forrás: MTI/TASR/Milan Drozd
Forrás: MTI/TASR/Milan Drozd

A kordonnal körülkerített helyszínen rendőrök őrködnek, az ámokfutó tettének oka egyelőre nem ismeretes

Az 51 éves, szentpéteri illetőségű rendőr később Zemko Margit polgármester Akác utcai házába is bejutott, de a tulajdonos nem volt otthon. Ezután leült a ház lépcsőjére, miközben pisztolyát a fejéhez szegezte - írta a portál az Aktualne.sk híroldal értesüléseire hivatkozva.

A helyszínre érkező rendőrök egy túsztárgyalót is bevetettek. Az elkövető félórás tárgyalás után megadta magát a rendőröknek. Bozena Bruchterová Nyitra megyei rendőrszóvivő szerint egyelőre nem tudni, mi okból kezdett lövöldözni.

A helyiek szerint a korábban Marcelházán is dolgozó rendőr eddig nem viselkedett agresszívan. Nős, két gyermeke van, a lakását jelenleg rendőrök védik, mert a községben a romák állítólag bosszúra készülnek. A falusiak attól tartanak, hogy a tragédia után elszabadulhatnak az indulatok - írta a Bumm.sk.