Megadta magát az Ógyallán gyilkoló rendőr

Ógyalla, egy szolgálaton kívüli rendőr lövöldözni kezdett, és három embert megölt, kettőt megsebesített Délnyugat-Szlovákiában
Vágólapra másolva!
A rendőrség tárgyalói megadásra bírták azt a korábbi szlovák rendőrparancsnokot, aki szombaton három embert lelőtt, kettőt pedig megsebesített a szlovákiai Ógyallán. A férfi a tette után öngyilkossággal fenyegetőzött.
Vágólapra másolva!

Két óra egyezkedés után megadta magát a rendőrségnek az a rendőr, aki szombaton délelőtt három embert lelőtt, kettőt pedig megsebesített a szlovákiai Ógyallán. Az 51 éves férfi korábban az ógyallai városi rendőrség parancsnoka volt. Tettének okai továbbra sem ismertek, ugyanakkor azt már tudni lehet, hogy a férfi ismerte áldozatait, így vélhetően célzottan gyilkolt.

A tragédia a rendőrség szerint úgy játszódott le, hogy a szentpéteri férfi szombaton délelőtt saját autójával érkezett a helyszínre, majd miután kiszállt a kocsiból, egy pisztollyal célzott lövéseket adott le áldozataira. A férfi célpontjai - mindannyian egy helyi család tagjai - közül hárman, azaz az 51 éves apa, 19 éves fia és a legidősebb áldozat 24 éves veje - a helyszínen meghaltak, az áldozatul esett családapa másik fiát és annak feleségét súlyos sérülésekkel szállították kórházba. A Bumm.sk szerint a rendőr áldozatai roma származásúak voltak.

A rendőrség a szomszédos utcában talált rá az elkövetőre, aki az egyik ház lépcsőjén ült, pisztolyt tartva a fejéhez. Ott kerítették körbe a rendőrök, és kétórai egyezkedés után az először öngyilkossággal fenyegetőző férfi végül megadta magát nekik.

A lövöldöző - aki már 20 éve rendőr volt - jelenleg is a helyi rendőrség kötelékében dolgozott, ám tette elkövetésekor nem volt szolgálatban. A férfi nős, két gyermeke van, és az Ógyallához közeli Szentpéter településen lakik. A TASR szlovák közszolgálati hírügynökség közlése szerint a férfi viselkedésén munkatársai sem vettek észre semmi szokatlant az utóbbi napokban. A férfi házát jelenleg is rendőrök őrzik, mivel a községben híre ment, hogy az áldozatok hozzátartozói bosszút akarnak állni a szentpéterieken.