Klinikai halottnak nyilvánították Mubarakot

Vágólapra másolva!
Egymásnak ellentmondó információk jelentek meg az elítélt volt egyiptomi elnök állapotáról. Az állami hírügynökség szerint az orvosok megállapították a klinikai halált, más hírforrások szerint a kritikus állapotban lévő Hoszni Mubarak lélegeztetőgépen van.
Vágólapra másolva!

Klinikailag halottnak nyilvánították orvosai Hoszni Mubarak volt egyiptomi államfőt - jelentette kedd este a MENA egyiptomi hírügynökség.

Mubarak kedden agyvérzést kapott, ez után az állapota rohamosan romlott, a börtönkórházból egy kairói katonai kórházba szállították, ahol megállt a szíve, és többször megpróbálták defibrillátorral újraéleszteni, de szervezete nem reagált a beavatkozásra. Mahmud Zaher tábornok az al-Dzsazíra arab hírtelevíziónak azt mondta, hogy Mubarak meghalt.

Azonban a BBC és a CNN is azt írja, hogy ellentmondó információk láttak napvilágot. Az amerikai hírtelevízió idézi a katonai tanács egyik tábornokát és Mubarak ügyvédjét, akik szerint Mubarak nem halt meg. Hozzátették, a volt elnök agyvérzést kapott, kritikus az állapota, és lélegeztetőgépen van.

Mubarak szíve a múlt hétfőn kétszer is leállt; a kormányellenes tüntetők megöletéséért elítélt egykori államfőt sikerült újraéleszteni - közölte akkor egy egyiptomi kórházi forrás. Mubarak tavaly februárban kényszerült távozni a hatalomból példátlan tömegtüntetések hatására, az idén június 2-án pedig életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték csaknem 900 békés tüntető tavalyi haláláért viselt felelőssége miatt.