Bevándorlók szenvedtek hajótörést a Karácsony-szigetnél

Vágólapra másolva!
Egy Ausztráliába tartó bevándorlókat szállító hajó süllyedt el a Karácsony-szigetnél. Az ausztrál haditengerészet hajókat küldött a túlélők megmentésére, legalább 75-en meghaltak.
Vágólapra másolva!

Mintegy kétszáz bevándorlóval a fedélzetén elsüllyedt egy nagyobb bárka az Ausztráliához tartozó Karácsony-szigetnél csütörtökön - közölték a hatóságok.

A Sky News brit hírtelevízió beszámolója szerint az ausztrál védelmi minisztérium repülőgépe túlélőket fedezett fel a vízben, 220 kilométerre északra a szigettől. Az ausztrál tengerészeti biztonsági hivatal pedig azt közölte, hogy ismeretlen számú túlélő kapaszkodik a hajótestbe, a légierő életmentő tutajokat dobott le az embereknek. A hatóságok felszólítására egy nagy kereskedelmi hajó érkezett a helyszínre a bajbajutottak megsegítésére. A helyszínre tartanak az ausztrál haditengerészet őrhajói. Az ausztrál hatóságok tájékoztatása szerint legalább 75-en vesztették életüket.

A bevándorlók gyakran próbálnak eljutni Indonéziából a Karácsony-szigetre, hogy a veszélyes vizeken és túlzsúfolt hajókon megtett út után menedékre leljenek Ausztráliában. Két évvel ezelőtt, 2010 decemberében ötven embert halt meg a Karácsony-szigetnél, amikor a vihar a csónakjaikat a sziklákhoz csapta.