Egymillió ember maradt áram nélkül az amerikai viharok miatt

Vágólapra másolva!
Viharok tombolnak az Egyesült Államok keleti részén. Több államban maradt áramellátás nélkül több százezer ember. Egy ember meghalt.
Vágólapra másolva!

Nagy erejű viharok voltak pénteken az Egyesült Államok keleti partvidékének középső részén, a széllökések ereje időnként hurrikánra jellemző volt, és hatásukra több mint egymillióan maradtak áramszolgáltatás nélkül. Nyugat-Virginia kormányzója szükségállapotot hirdetett a szövetségi államban.

Az országos meteorológiai intézet helyi idő szerint szombat reggelig terjedően nagyfokú viharveszélyre figyelmeztette Washington egyes részeinek, Kentucky keleti, Maryland nyugati, Pennsylvania délnyugati részének, Nyugat-Virginia egyes részeinek és Virginiának a lakosságát. Az intézet szerint a széllökések ereje elérheti a 130 kilométert óránként, és jégeső is várható.

Ray Tomblin kormányzó közölte, hogy mintegy félmillióan maradtak áramszolgáltatás nélkül Nyugat-Virginiában. A legtöbb áram nélkül maradó lakás azonban Washingtonban és közvetlen környékén volt, a WTOP rádió szerint ez több mint 800 ezer embert érintett. Több metróállomás is áram nélkül maradt a fővárosban. Sok utcát elborítottak a letört faágak.

A viharoknak egy halálos áldozata van: Virginiában rádőlt egy fa egy autóra, a benne ülő vezető szörnyethalt.