Halott zeneszerzők fogait lopkodta

Vágólapra másolva!
Egy szlovák férfi a bécsi temetőket járta. Feltörte Johannes Brahms és ifjabb Johann Strauss kriptáját is, a sírokból fogakat vitt magával.
Vágólapra másolva!

Híres zeneszerzők fogait rabolta el bécsi sírjukból és közszemlére akarja tenni azokat egy szlovák férfi. A férfi saját bevallása szerint 2002-ben a bécsi központi temetőben feltörte Johannes Brahms és ifjabb Johann Strauss kriptáját, a sírokból fogakat vitt magával. A fogakat Csehországban, egy múzeumban akarta bemutatni. A bécsi ügyészség nyomozást indított kegyeletsértés és rongálás gyanúja miatt.

Az esetet áprilisban fedezték fel. A központi temető előzőleg már 2008-ban is feljelentést tett sírgyalázás gyanújával, miután valaki eljuttatott hozzájuk egy levelet, amelyen a szlovák férfi volt látható koponyákkal - mondta el Thomas Vecsey szóvivő az APA osztrák hírügynökségnek. Akkor azonban a sírokon nem találták jelét rongálásnak.

2009-ben az első nyomozást leállították, mert a bűncselekmény az eltelt idő miatt már nem volt büntethető. Az új feljelentés alapján újabb sírrongálások gyanúja is felmerült. A szóvivő nem tért ki arra, hogy mi lehetett a tettes indítéka.