Sorra követi el a földrajzi bakikat a román elnök

Vágólapra másolva!
A romániai Craiovát Horvátországgal, Cahul városát Kabullal keverte össze Traian Basescu, aki a brit királynő trónra lépésének évfordulóját is elszámolta.
Vágólapra másolva!

Összekeverte Horvátországot a romániai Craiova városával Traian Basescu román elnök, amikor fogadta hivatalában horvát kollégáját, Ivo Josipovicot.

"Aláírtuk az egyetértési memorandumot Románia és Craiova, azaz hogy Horvátország igazságügyi minisztériumai között" - idézte kedden a Médiafax hírügynökség Traian Basescu szavait az előző napi sajtótájékoztatóról. A bakit a hírügynökség azzal magyarázza, hogy Horvátország neve - "Croatia" - könnyen összetéveszthető a romániai város nevével. Emlékeztetett ugyanakkor arra, hogy távolról sem ez az első elszólása a román államfőnek.

Két évvel ezelőtt moldovai látogatása során Traian Basescu összekeverte Cahul városát az afganisztáni Kabullal, ráadásul útja során többször is elkövette ezt a hibát. A minap, amikor fogadta hivatalában Károly walesi herceget, az alkalmat kihasználta arra, hogy nyilvánosan köszöntse a trónörökös szüleit, II. Erzsébet brit királynőt és Fülöp edinburghi herceget hatvanéves házassági évfordulójuk alkalmából, pedig gyémántlakodalmuk öt évvel ezelőtt volt. Júniusban volt viszont a brit királynő trónra lépésének hatvanadik évfordulója.