Kirúgták a fuldoklón segítő életmentőt

Vágólapra másolva!
Elhagyta az őrhelyét egy amerikai vízi mentő, hogy segítsen egy fuldoklón, ezért munkaadója kirúgta az állásából. A cég szerint a férfi azzal, hogy elhagyta az őrhelyét veszélybe sodorta a rábízott partszakaszon fürdőzőket.
Vágólapra másolva!

Elvesztette az állását egy amerikai életmentő, miután az általa felügyelt zónából kilépve segített egy fuldoklón - közölte a brit BBC csütörtökön. A 21 éves Tomas Lopez Miami egyik tengerpartján teljesített szolgálatot, amikor az egyik fürdőző figyelmeztette, hogy egy úszó bajba került a tengerben.

Lopez a figyelmeztetés után elhagyta őrhelyét, hogy segítsen a fuldoklónak, aki a partszakasz egyik nem felügyelt részén úszott. Mire Lopez a helyszínre ért, a fürdőzők már kimentették a fuldoklót, de Lopez és egy szolgálaton kívüli ápolónő a helyszínen ellátta az úszót, akit a mentők egy helyi kórház intenzív osztályára szállítottak.

Az életmentővel, miután jelentette az esetet, közölték, hogy elvesztette az állását, amiért elhagyta a rábízott zónát. Munkaadója szerint Lopez veszélybe sodorta azon a partszakaszon fürdőzőket, amelyre neki kellett volna felügyelni. A 21 éves férfi kirúgása után több vízi mentő is felmondott a cégnél.