Visszavették volna a fuldoklón segítő életmentőt

Vágólapra másolva!
Visszavették volna állásába az őrhelyét elhagyva fuldoklót mentő amerikai vízi mentőt. A férfi hétfőn vesztette el a munkáját, miután kiderült, hogy őrizetlenül hagyta a rá bízott partszakaszt, hogy máshol megmentsen egy fuldoklót.
Vágólapra másolva!

Nagy felháborodást keltett az Egyesült Államokban, hogy Florida államban elbocsátottak egy vízi mentőt, aki szolgálati helyét elhagyva egy másik partszakaszon sietett egy fuldokló segítségére. A férfinak felajánlották, hogy visszaveszik, de ő immár nem élt a lehetőséggel.

A 21 éves Tomas Lopezt hétfőn délután rúgták ki munkahelyéről a Miamitól északra lévő Hallandale-ben: munkáltatói szemében ugyanis "szakmai hibát" követett el, amikor elhagyta szolgálati helyét, hogy megmentsen egy fuldokló férfit a szomszédos partszakaszon.

"Messze volt, de segítségre volt szüksége. Nem mondhattam nemet" - magyarázta a helyi sajtónak a fiatal férfi. A Miami Herald információi szerint a megmentett fürdőző kórházba került, és jól van.

A helyi vízi mentők szolidaritást vállaltak a fiatalemberrel, és tiltakozásul két partszakaszon, illetve Hallandale uszodájában felfüggesztették a munkavégzést. A fiatal életmentő munkáltatói végül meghátráltak, bocsánatot kértek és felajánlották, hogy visszaveszik. A megpróbáltatások után azonban Tomas Lopez úgy döntött, hogy visszautasítja az ajánlatot, és inkább egyetemi tanulmányaira összpontosít.