Váratlan árvíz zúdult Dél-Oroszországra

Árvíz, dél-Oroszország, Krasnodar, Krmysk
Vágólapra másolva!
A heves esőzések miatt váratlan árvíz zúdult a dél-oroszországi Krasnodar régióra.Több mint 100-an meghaltak, az olajszállítást fel kellett függeszteni.
Vágólapra másolva!

Több mint 130-an meghaltak az éjjel kezdődött áradásokban Oroszország déli részén, Krasnodar régióban - írta a BBC. A heves esőzések következtében éjjel kiáradt a Fekete-tenger. Az áradást semmilyen figyelmeztetés nem előzte meg, így a helyieket váratlanul érte.

A hivatalos beszámolók szerint Krmysk városában 123-an haltak meg, köztük egy tízéves gyerek. Kilencen Gelendzhikban, ketten pedig Novorossiiskban haltak meg. Összesen 13 ezer embert érintenek az áradások, a közlekedési rendszer összeomlott, nagy az anyagi kár.

Forrás: AFP/RIA Novosti
További képekért kattintson a fotóra!

"Az emberek alsónadrágban szaladtak ki az utcára, és pokrócokba csavarták a gyerekeiket. Csak az útleveleiket tudták menteni" - mondta egy helyi lakos a BBC-nek. A helyszínre Moszkvából is mentőcsapatok indultak. A régió kormányzója szerint 70 éve nem tapasztaltak ilyen árvizet. Az árvíz miatt felfüggesztették az olajszállítmányok indulását a novorossiski kikötőből. A BBC szerint több mint ezren csatlakoztak a keresőcsapatokhoz, amelyek túlélők után kutatnak az áradásban.