Az utolsó három kanadai magyar csicskáztatót is elkapták

Vágólapra másolva!
Váratlanul az utolsó három olyan emberre is rátalált a kanadai rendőrség, akik tagjai voltak annak a magyarországi romákból álló bűnszervezetnek, akik szintén romákat csicskáztattak Kanadában. Az ország történetének legnagyobb emberkereskedelmi ügyét zárták le ezzel a nyomozók.
Vágólapra másolva!

"Amikor a kanadai rendőrség és határőrség illetékesei bekopogtak egy torontói lakásba, abban bíztak, hogy ott találnak egy 37 éves nőt, akit csalással és szervezett bűnözésben való részvétellel gyanúsítanak Kanada legnagyobb emberkereskedelmi ügyével kapcsolatban. Amikor viszont beléptek az ajtón, kellemes meglepetés fogadta őket" - olvasható a Metronews.ca honlapon.

A nő mellett ugyanis a lakásban tartózkodott az a két utolsó ember is, akiket még nem vettek őrizetbe azzal az emberkereskedelmi üggyel kapcsolatban, amely mögött magyarországi cigányokból álló bűnszervezet állt. Az emberkereskedelmi ügy lényege, hogy a mintegy tucatnyi gyanúsított bűnszervezetet épített ki a kanadai Hamiltonban, ahol jól menő építkezési vállalkozásuknál ingyen dolgoztattak Magyarországról Kanadába csábított csicskásokat.

Az összesen tizenkilenc áldozat egybehangzóan állítja, hogy jól fizető állás ígéretével csalták őket Kanadába, ehelyett azonban ingyenmunkát vártak tőlük, pincékben szállásolták el, és állandó félelemben tartották őket. Az [origo] korábban a helyszínen járt utána a bűnszervezet történetének, az erről szóló cikksorozatunkat itt, itt és itt olvashatja el.

"Fogalmunk sem volt arról, hogy hol vannak. Azt is hallottuk, hogy Vancouverben voltak, utána meg biztosak voltunk abban, hogy Montrealban" - mondta a rendőrség egyik őrmestere. Azt mondta, őrizetbe vételük után a három ember kevésszer szólalt meg, és nem tűntek nagyon meglepettnek, amikor beállított hozzájuk a rendőrség.

A rendőrök szerint a kiterjedt család más tagjai is a lakásban voltak, de ellenük nem emelnek vádat. A 42 éves P. Győzőt és feleségét, a 43 éves D. Gizellát emberkereskedelemmel és szervezett bűnözésben való részvétellel vádolják, míg a 37 éves L. Annamáriát csalással és szervezett bűnözéssel való részvétellel.