Három hétig bolyongott a sivatagban egy amerikai autista

Vágólapra másolva!
Az utolsó pillanatban találtak rá arra a 28 éves férfira, aki három héten keresztül bolyongott egy amerikai sivatagban. Mikor megtalálták, inkább kibeszélte magát evés helyett.
Vágólapra másolva!

Három héten át gyökerekkel és békákkal táplálkozott a sivatagban egy amerikai autista. A 28 éves William Martin LaFever Utah állam déli részén, az Escalante-sivatagban kószált. A utah-i Bouderből a 145 kilométerre lévő arizonai Page-be kívánt eljutni a szüleihez a beígért családi pénzsegélyért, ahelyett azonban, hogy valamilyen közlekedési eszközt választott volna, az Escalante-folyó mentén gyalog indult el a kutyájával.

Úgy gondolta, hogy egy ideig gyalogol, majd csónakkal a Powell-tavon keresztül jut el Page-be. Élelme hamarosan elfogyott, kutyája elfutott, felszerelését fokozatosan elvesztette, csak a testén viselt ruha és lábbeli maradt meg.

Családtagjai június elején beszéltek utoljára William Martin LaFeverrel, és mivel a férfi nem érkezett meg és nem adott életjelet sem, aggódni kezdtek. Végül hétfőn a nővére bejelentette az eltűnését.

A helikopteres keresés eredményre vezetett, megtalálták az iszonyúan lefogyott fiatalembert, akinek már jártányi ereje sem volt, és kórházba szállították. A seriff szerint a férfi körülbelül 65 kilométert tehetett meg a sivatagban, és ha nem találják meg, aligha élte volna túl a következő 24 órát. William Martin LaFevernek leginkább az emberi kapcsolatok hiányoztak, sokáig be nem állt a szája, és csak akkor kezdett el enni és inni, miután kibeszélte magát.