Bálnabébi úszott be anyja oldalán Sydney kikötőjébe - videó

Vágólapra másolva!
Ritka látványosságnak örülhettek kedden Sydney lakói, amikor két bálna látogatta meg az ausztrál nagyváros kikötőjét. A bálnaborjú és anyja vélhetően rövid ideig megpihen a város melletti vizekben, majd folytatja vándorlását észak felé.
Vágólapra másolva!

Egy hatalmas bálna úszott be borjával együtt Ausztrália legnagyobb városa, Sydney kikötőjébe kedden - jelentette a Telegraph című brit lap. A 4,6 milliós városban hatalmas érdeklődést váltott ki a két ritkaságnak számító állat, amelyek nem gyakran közelítik meg a parti vizeket, hiszen nemrég még bálnavadászok tizedelték őket.

A sydneyi lakosok a lap beszámolója szerint mindent megtettek, hogy közelebbről is szemügyre vehessék a bálnát, amint borja közvetlenül mellette úszva a város felé halad. Egy férfi kajakjával közvetlenül az állatok mellé evezett, mások a levegőből filmezték az állatokat. A bálnák mellett ezért hamar feltűnt a rendőrség motorcsónakja is, hogy az érdeklődők ne menjenek túl közel az állatokhoz.

A helyi természetvédők szerint a két bálna várhatóan rövid pihenőt tart a környéken, majd észak felé vándorol tovább az ausztrál partok mentén.


szólj hozzá: Bálnamama úszott borjával a sydeny-i kikötőbe