18 benzinnel teli NATO-tartálykocsit robbantottak fel a tálibok

Vágólapra másolva!
Huszonkét NATO-teherautót robbantottak föl tálib lázadók Afganisztán északi részén szerdára virradóra. A támadás idején kevés ember tartózkodott az autók közelében, áldozatokról nem érkezett hír.
Vágólapra másolva!

Az afganisztáni NATO-erők huszonkét teherautóját robbantották fel szerdára virradó éjszaka a kabuli kormány ellen harcoló tálibok. A rendőrség tájékoztatása szerint a támadás az északi Szamangán tartomány székvárosában, Aibakban történt, és tizennyolc üzemanyag-szállítót és négy egyéb gépkocsit tett tönkre. A konvoj Üzbegisztán felől érkezett Afganisztánba.

A brit BBC jelentése szerint a robbanás okozta hatalmas tüzet még jelenleg is oltják. A helyi hatóságok szerint a bombát az egyik teherautó aljára szerelték föl. A helyszínen a robbanás idején kevesen tartózkodtak, az áldozatok számáról egyelőre nem érkezett jelentés. A támadást abban a tartományban hajtották végre, ahol a hétvégén megöltek egy ismert afgán politikust, aki a lánya esküvőjére tartott.

A szomszédos Baglán tartományban az afgán rendőrség őrizetbe vett tíz személyt, akik mágneses bombákat akartak katonai ellátó teherautókra erősíteni. Afganisztán déli részén, Hilmend tartományban lázadók megtámadták egy katonai ellenőrző pontot, és megöltek kilenc katonát. A támadók közül heten estek el a tűzharcban.