Nincs hely a melegeknek az amerikai cserkészek között

Vágólapra másolva!
Érvényben hagyja az amerikai cserkészszövetség azt a szabályt, amely szerint kizárhatók a szervezetekből a homoszexuális tagok.
Vágólapra másolva!

Nem változtatja meg eddigi szabályait az amerikai cserkészszövetség, és továbbra is lehetőséget ad arra szervezeteinek, hogy kizárják tagjaik közül a homoszexuális cserkészeket - közölte a brit BBC kedden. A cserkészszövetség közleménye szerint a döntést egy kétéves kutatás előzte meg, amelyből kiderült, hogy a szülők nagy része támogatja, hogy érvényben maradjon a szabály.

Áprilisban egy leszbikus anyát váltottak le egy ohiói cserkészcsapat kincstárnoki posztjáról a szabály értelmében. A nő a cserkészszövetség minapi döntése után kijelentette, hogy a szabályt érvényben hagyó bizottság nem hagyhatja figyelmen kívül annak a több százezer homoszexuálisnak az igényét, akik a szabály megváltoztatását követelik.

Az amerikai cserkészszövetségnek közel egymillió felnőtt tagja van, az USA legfelsőbb bírósága 2000-ben hagyta jóvá a szövetségből a homoszexuális tagok kizárását, arra hivatkozva, hogy a homoszexuális tagok jelenléte gátolja a szervezet alapértékeinek megvalósulását.