Meleg katona házasodott egy amerikai támaszponton

Vágólapra másolva!
150 vendég előtt házasodott össze egy meleg pár egy amerikai katonai támaszponton. A pár egyik tagja őrmesterként szolgál az amerikai hadseregben. Ez az első alkalom, hogy azonos neműek házasodtak össze egy amerikai katonai támaszponton.
Vágólapra másolva!

Először került sor azonos neműek közötti házasságkötésre egy amerikai katonai támaszponton. Az ABC News csütörtöki online jelentése szerint a meleg pár, Erwynn Umali őrmester és partnere, Will Behrens június 23-án kelt egybe New Jerseyben, a McGuire-Dix-Lakehurst egyesített katonai bázison, ahol Umali a légierő aktív tagjaként teljesít szolgálatot.

Az őrmester a Facebookon számolt be arról, hogy amikor bejelentették egybekelési szándékukat, a katonai felettesek nem kifogásolták döntésüket, mindössze türelmüket kérték a felkészüléshez, mert ilyesmire még nem volt példa a bázis történetében. Az amerikai fegyveres erőknél tavaly szeptemberben változott meg a nyíltan homoszexuális személyek katonai szolgálatát tiltó "ne kérdezz, ne mondd el" szabályozás, Umali ezt követően tárta fel nyilvánosan Behrensszel fennálló kapcsolatát.

A protestáns esküvői szertartáson 150 vendég, a pár családtagjai és barátai vettek részt. Mindkét férfi szigorúan vallásos családban nőtt fel. Behrens szülei nem fogadták el fiuk homoszexualitását, Umali Fülöp-szigeteken élő szülei ugyancsak nehezen dolgozták fel. A pár mindkét tagja nős volt korábban, és mindkettejüknek két-két gyermeke született, akik szintén részt vettek az esküvőn. A hattagú család Disneylandbe ment az esküvő után.

Egyenruhában a melegfelvonuláson

A védelmi minisztérium csütörtökön bejelentette, kivételesen engedélyezi, hogy katonák egyenruhában vehessenek részt egy melegfelvonuláson. Ilyesmire szintén először kerül sor az amerikai fegyveres erők történetében. Az engedély kizárólag a szombati San Diegó-i melegfelvonulásra vonatkozik. A tárca azzal magyarázta a döntést, hogy a szervezők katonákat is meghívtak a parádéra, arra kérve őket, hogy egyenruhában vonuljanak fel, és az ügy országos figyelmet kapott.