Polgármestert vettek őrizetbe az orosz áradás miatt

Vágólapra másolva!
A kormányzat szerint a krmiszki járás helyi hatóságai nem figyelmeztették időben a lakosságot a veszélyre. A július elejei áradásban 171 ember halt meg.
Vágólapra másolva!

Letartóztattak három helyi vezető tisztségviselőt Oroszország krasznodari körzetében, ahol a hónap elején egy katasztrofális áradás 171 ember halálát okozta. Az áldozatok nagy száma a helyi hatóságok felelősségére utal, mert nem adtak ki időben riasztást - jelentette be vasárnap az ügy kivizsgálását végző testület.

A Krasznodari terület krimszki járásának elnökét, Krimszk város polgármesterét és a katasztrófavédelmi hatóság helyi válságkezelő egységének vezetőjét vették őrizetbe. A járási elnököt, Vaszilij Krutkót már korábban leváltották tisztségéből. Egy további illetékes ügyében is vizsgálódnak, de őt nem tartóztatták le - közölte az ügyészségi nyomozóhivatal.

A rendkívüli helyzetek minisztériuma szerint több mint 12 ezer károsultja van az árvíznek az érintett területen. A közigazgatásilag a Krasznodari területhez tartozó fekete-tengeri partvidékén lévő vidéken három városban és három kisebb településen 5185 házat öntött el a július 6-án éjjel hirtelen lezúduló víz.

A kormányzat szerint a helyi hatóságok nem figyelmeztették időben a lakosságot a veszélyre. A nyomozók gondatlanságból elkövetett, több ember halálát okozó bűnügyben kezdték meg a vizsgálatot.