Náci tetoválása miatt nem lép fel egy orosz operaénekes

Vágólapra másolva!
A német operafesztiválra készülő Jevgenyij Nyikityin orosz bariton a náci szimbólumokat fiatalon tetováltatta magára, és azt mondta, hogy annak idején nem volt tisztában azzal, hogy ez milyen megdöbbenést és visszatetszést válthat ki.
Vágólapra másolva!

Lemondta fellépését a jövő héten megnyíló Bayreuthi Ünnepi Játékokon Jevgenyij Nyikityin orosz bariton, miután nyilvánosságra került, hogy a testére náci szimbólumok vannak tetoválva.

A 38 éves Nyikityin, aki az operafesztivál szerdai megnyitó előadásán, Richard Wagner A bolygó hollandi című művében énekelt volna, szombaton jelentette be visszalépését. Mint mondta: a náci szimbólumokat fiatalon tetováltatta magára, amit ma már súlyos hibának tart. Annak idején nem volt tisztában azzal, hogy ez milyen megdöbbenést és visszatetszést válthat ki - fűzte hozzá.

A német televízió pénteken mutatott be egy régi felvételt, amelyen Nyikityin egy rockbanda dobosaként látható a tetoválással. Az orosz énekes azt követően határozott a visszalépés mellett, hogy egy német újság kérdéseket tett fel neki tetoválásaival kapcsolatban - közölték a fesztivál szervezői, akik egyúttal hangsúlyozták, hogy az énekes döntése összhangban volt véleményükkel, mert a fesztivál vezetése a náci eszmék minden megjelenési formáját elutasítja.

A szervezők vasárnap bejelentették, hogy Nyikityin helyére Samuel Youn ugrik be, aki egy esetleges betegség esetén állt tartalékban a szereplésre. A basszbariton Szöulban, Milánóban és Kölnben képezte magát, és korábban is szerepelt Bayreuthban.