Nem tudja eltemetni fiát a Kanadába menekült család

Vágólapra másolva!
Autóbalesetben meghalt egy 11 éves fiú Kanadában, a család viszont nem tudja eltemetni, mert menekültstátuszért folyamodtak, amelyet lehet, hogy csak három év múlva kapnak meg. Nem akarják eltemetni Kanadában, ha őket visszatoloncolják Magyarországra.
Vágólapra másolva!

Nem tudja eltemetni 11 éves fiát az a roma család, amely Torontóban folyamodott menekültstátuszért, és amely a múlt héten vesztette el a gyermekét. A Star című lap szerint a család nem szeretné, hogy kitoloncolják őket úgy, hogy a fiuk Kanadában van eltemetve.

A másfél éve Torontóban élő család a státuszukról való döntésre vár, de az első meghallgatást elhalasztották, míg a folyamat akár három évet is igénybe vehet. László fiuk teste pedig a Hamilton General Kórház halottasházában van.

Múlt kedden kilenc roma, köztük László családja hazafelé tartott a Niagara vízeséstől, amikor kisbuszuk egy traktorral ütközött. A fiú meghalt, a kisubsz utasai közül többen kórházba kerültek, egy kétgyerekes, 23 éves apa pedig kómában van. A traktor vezetője nem állt meg, a járművet két nappal később megtalálták, de a vezetőjét azóta sem kerítették kézre.