Vadászgépekkel bombázták Aleppót

Vágólapra másolva!
A BBC szerint a szíriai konfliktus kiterjedéséhez vezethet az ország legnépesebb városának, Aleppónak a bombázása. Úgy tudni, most először vetettek be vadászgépeket a felkelők elleni harcban.
Vágólapra másolva!

Vadászgépek bombázták Szíria keleti régiójának legnagyobb városát, Aleppót - jelentette a BBC helyszínen tartózkodó tudósítója. A brit médium szerint ez a szíriai konfliktus jelentős kiterjedését jelenti, mivel légi akciókat a felkelők ellen még nem vetettek be a tudósító szerint.

Az ország legnagyobb városa, Aleppo ellen a hétvégén indított támadást a felkelők serege, hogy kiszorítsa a városból a kormányerőket. A BBC szerint kemény harcok bontakoztak ki a régi belváros körül. A vadászgépek előtt helikopterek is részt vettek a felkelők elleni csapásokban. A belvárosban egy rendőrőrsöt is körülzártak a felkelők, amely a világörökség részét képező épületek mellett van.

Az aleppói összecsapásokban kedden eddig legalább 20-an haltak meg, a légicsapás okozta károkról még nincs hír. A tizenhárman meghaltak egy helyi börtönben, amikor az őrök tüzet nyitottak, és könnygázt vetettek be a lázongó rabok ellen.