Vágólapra másolva!
Három terrorszervezet egyesíti erejét Írországban, hogy a "brit uralom" ellen indítson támadásokat Észak-Írországban. Egy negyedik szervezetet kihagytak.
Vágólapra másolva!

Három terrorszervezet egyesült Írországban, hogy átvegye az Ír Köztársasági Hadsereg (IRA) nevű szervezettől az irányítást. A negyedik függetlenül működő szervezetet kihagyták az egyesülésből - írta a Guardian a terroristák a laphoz eljuttatott közleménye alapján.

Az egyesített erejű terrorcsoport az IRA alatt, a nevét és korábbi céljait folytatva működne, vagyis céljuk az észak-írországi területek destabilizálása. A Valódi IRA, a Köztársasági Akció a Drogok Ellen és a független terrorcsoportok laza koalíciója fogott össze, a Folytonosság IRA nevű csoport viszont kimaradt, a cikkből nem derült ki, miért.

A közlemény szerint az új szervezetben egységes struktúrában, egységes irányítás alatt fognak működni, de az IRA-nak rendelnék alá magukat. Az IRA-tól időnként függetlenedő csoportok legutóbb 1998-ban, a "Jó Pénteki Megállapodásban" egyesítették erejüket. A Guardiant úgy értesítették, hogy az új egység néhány száz fegyveres terroristát fog össze.

Az új szervezet a biztonsági erők és más, a brit jelenlétet kifejező célpontokra fognak támadni - írta a brit lap. Ilyen célpontok lehetnek rendőrőrsök, az Ulster Bank helyi irodái, és a Nagy-Britannia kulturális városa 2013 nevű rendezvény eseményei Derryben, mert ez a terroristák szerint a "brit uralom elfogadását" fejezi ki.