Tizenegyen sérültek meg a parajdi sóbányában

Vágólapra másolva!
Tizenegy sérültje van annak a buszbalesetnek, amely az erdélyi Parajd településen lévő sóbányában történt - közölte hétfőn a román média. A turistákat a bánya mélyére szállító busz a falnak csapódott.
Vágólapra másolva!

A Mediafax hírügynökség jelentése szerint az autóbusz a bányába vezető alagútban, a kijárattól mintegy egy kilométerre ütközött a falnak. Bokor Sándor polgármester szerint a buszvezető elvesztette uralmát a jármű fölött, de nem lehet még tudni, hogy emberi vagy műszaki hiba okozta-e a balesetet.

A sérültek többsége különböző töréseket és zúzódásokat szenvedett, egyikük sincs életveszélyben. A baleset pillanatában 25 turista tartózkodott a járművön. Seprődi Zoltán, a bánya igazgatója az Agerpres hírügynökségnek elmondta: a turisták szállítását egy magáncég végzi, immár tíz éve. Összesen négy busz szokott megfordulni, mindegyik naponta harmincszor viszi be a bányába a turistákat, de még soha nem történt ilyen baleset - mondta az igazgató.

A Székelyföld szívében, Erdély keleti részén található parajdi sótelep Európa egyik legnagyobb sótartaléka. A bánya föld alatti gyógykezelési szolgáltatást biztosít az 1960-as évek óta. Főleg a különböző légúti betegségekben szenvedők számára ajánlják a bánya gyógyhatású környezetét.