119 ember halt meg az észak-koreai árvizek miatt

Vágólapra másolva!
Az özönvízszerű esőzések és egy tájfun hatására kialakult árvizekben eddig 119 ember halt meg Észak-Koreában. A katasztrófa 84 ezer embert tett hajléktalanná és tönkretett mintegy 46 ezer hektárnyi gabonát, közölte az észak-koreai állami hírügynökség.
Vágólapra másolva!

Észak-Korea nagy területeit július 29-30-án özönvízszerű esőzések sújtották, amelynek következtében 31 ember halt meg és további 16 eltűnt, közölte a KCNA észak-koreai állami hírügynökség. A hónap során már korábban is nagy esőzések voltak, amelyek árvizekhez és földcsuszamlásokhoz vezettek. Ezek miatt összesen 88 ember halt meg és ezrek veszítették el otthonukat. Az árvizek szénbányákat is megrongáltak.

Az ENSZ már jelen van a két legsúlyosabban érintett területen, és segélyezési tervet készít elő - jelentette a Reuters hírügynökség az ENSZ-re hivatkozva.

Az 1990-es évek közepe óta jellemző, hogy Észak-Korea mezőgazdasági területeit felváltva sújtja az aszály és az árvíz. A világ egyik leginkább izolált államában az ENSZ szerint a 24 milliós népességből 7,2 millióan mélyszegénységben élnek, a gyerekek harmada alultáplált.