Megvertek két magyar fiatalt Nagyváradon

Vágólapra másolva!
Múlt éjjel Nagyváradon megvert két magyar fiatalt egy román fiatalokból álló csoport. A románokat az bosszantotta, hogy magyarul beszéltek. Előkerült egy fém golfütő is, a sértettek négy napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek. Az incidens helyszínére kommandósok is kivonultak. Az előállított románok szerint a magyarok voltak többen, és ők támadtak rájuk.
Vágólapra másolva!

A szerdáról csütörtökre virradó éjszaka megvertek két fiatalt Nagyváradon csak azért, mert magyarok. A sértettek négy napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek - írja az Erdély Online (Erdon.hu). A lap szerint az eset a várad-rogériuszi kosárlabda-pályán történt szerda este, ahol a két magyar és három román fiatal kosarazott. Éjfél körül viszont felbukkant egy 12 fős társaság a pályán. Szóváltás alakult ki, de a csoport először továbbállt, amikor viszont meghallották, hogy a két magyar fiú egymás közt magyarul beszél, visszafordultak. Egyikük a lap szerint azt mondta nekik, hogy Romániában beszéljenek románul, vagy költözzenek el innen. "Kényszerítette őket arra, hogy mondják el a román himnuszt", és a magyarok vallomása szerint többször megrúgta, és meg is ütötte őket egy fámből készült golfütővel.

Az Erdon.ro szerint a támadásnak bizonyosan etnikai háttere volt azért is, mert a magyar fiúk három román ismerősét nem bántották. A két magyar fiú végül elszaladt, és értesítette a rendőrséget, akik megerősítésként még kommandósokat is vittek magukkal a helyszínre. Megtalálták a verekedőt és a társaságát. A sértettek feljelentést tettek, az ügyben a rendőrség vizsgálódik.

Az Erdon.ro-nak az esetről az egyik magyar fiatal - B. E. A. - számolt be. A fiú szerint miután megtették a feljelentést, a rendőrségen a rendőrök felolvasták nekik, hogy a támadóik hogyan vallottak a történtekről. "Szerintük mi voltunk tizenöten, ők meg csak öten, ők barátságosan közeledtek hozzánk, hogy kosarazzanak. Azt állították, hogy a golfütő is a miénk volt, mi akartuk megverni őket, de nekik sikerült elvenni azt tőlünk, ezért találták náluk a golfütőt a rendőrök. Sőt, mi akartuk velük elénekeltetni a magyar Himnuszt is, és azt hangoztattuk, hogy itt legyen Magyarország."