Bűnösnek vallotta magát a tucsoni mészárló

Vágólapra másolva!
Rezzenéstelen arccal hallgatta végig a tucsoni gyilkos annak a 19 embernek a nevét, akiket ő sebesített meg vagy ölt meg tavaly januárban, köztük egy képviselőnőt. Elismerte tettét.
Vágólapra másolva!

Lassú, időnként összemosódó beszédet mondott védőbeszédében Jared Loughner, aki Gabrielle Giffords korábbi republikánus képviselő és mások ellen követett el merényletet Tucsonban tavaly - írta a Wall Street Journal. A férfi elismerte, hogy bűnös hat ember meggyilkolásában és 13 megsebesítésében.

Loughner korábban ártatlannak vallotta magát, kedden ezen a vallomásán változtatott. A bíró egyesével felolvasta azoknak a nevét, akiket megsebesített vagy megölt. Loughner a lap szerint figyelemmel, de érzelmeket nem kifejezve hallgatta végig. Minden név után kijelentette, hogy bűnösnek érzi magát.

A bűnösnek nyilvánítás a Wall Street Journal szerint része a vád és a védőügyvédek közti alkunak. Ez alapján a gyilkossággal vádolt 23 éves férfi, valószínűleg életfogytiglani börtönbe kerül, de megússza a halálbüntetést.

Giffords férje közleményben jelentette be, hogy támogatják a megegyezést. "A fájdalom és a veszteség, amelyet a tavaly január 8-i események okoztak, nem kalkulálhatók" - mondta.