Vágólapra másolva!
Paul Ryan wisconsini képviselő lesz valószínűleg Mitt Romney republikánus elnökjelölt alelnökjelöltje -  mondta a Republikánus Párt egyik névtelenül nyilatkozó vezetője. Paul Ryan az amerikai képviselőház költségvetési bizottságának elnöke, Romney pedig hangsúlyosabbá szeretné tenni a gazdasági kérdéseket a kampányban.
Vágólapra másolva!

Barack Obama amerikai elnök leendő republikánus kihívója egy norfolki rendezvényen, közép-európai idő szerint kora délután nevezi meg alelnökét. A republikánus vezető szerint valószínűleg Paul Ryan wisconsini képviselő lesz a befutó. A szóba jöhető jelöltek között van Ryanen kívül Rob Portman ohiói szenátor és Tim Pawlenty volt minnesotai kormányzó.

Megfigyelők szerint azzal, hogy Ryant választotta, Romney hangsúlyosabbá akarja tenni kampányában a gazdasági kérdéseket. Az amerikai képviselőház költségvetési bizottságának elnökeként ugyanis Ryan olyan tervezettel állt elő, amely megkurtítaná az idősek és szegények egészségügyi ellátására fordított pénzeket. A republikánus táborban azt is várják, hogy a 42 éves Ryan fiatalosabbá, energikusabbá teszi a kampányt.

Forrás: AFP/Getty/Win McNamee
Paul Ryan lehet Mitt Romney alelnökjelöltje

A legfrissebb közvélemény-kutatások szerint Obama népszerübb, mint Romney. A Reuters és az Ipsos adatai szerint a hivatalban lévő elnök három hónappal a választások előtt 49:42 százalék arányban vezet a volt massachusettsi kormányzóval szemben. A The Washington Post és az ABC News televízió közös felmérése még ennél is nagyobb előnyt mért a hivatalban lévő elnöknek.