Paul Ryant választotta alelnökének Mitt Romney

Vágólapra másolva!
Paul Ryan wisconsini képviselőt választotta alelnökjelöltjének szombaton Mitt Romney, a Republikánus Párt elnökjelöltje. Az alelnökjelölt az amerikai képviselőház költségvetési bizottságának elnöke, így előtérbe kerülhetnek a gazdasági kérdések a republikánus kampányban.
Vágólapra másolva!

Mitt Romney, a republikánusok elnökjelöltje a döntését telefonon tudatta a támogatóival, miszerint a 42 éves Ryant, a képviselőház költségvetési bizottságának az elnökét választotta alelnökjelöltnek.

Mitt Romney és Paul Ryan a tervek szerint még a nap folyamán Norfolkban együtt jelenik meg egy rendezvényen, majd négynapos körútra indul autóbusszal.

Megfigyelők szerint azzal, hogy Ryant választotta, Romney hangsúlyosabbá akarja tenni kampányában a gazdasági kérdéseket. Az amerikai képviselőház költségvetési bizottságának elnökeként ugyanis Ryan olyan tervezettel állt elő, amely megkurtítaná az idősek és szegények egészségügyi ellátására fordított pénzeket. A republikánus táborban azt is várják, hogy a 42 éves Ryan fiatalosabbá, energikusabbá teszi a kampányt. Emellett növelheti Romney támogatottságát Wisconsinban, ahol Barack Obama négy évvel ezelőtt könnyedén győzött.