Több száz kiló marihuánára bukkantak Mussolini alagútjában

Vágólapra másolva!
Félhektárnyi területen 900 tő marihuánát nevelt egy olasz férfi egy elhagyatott római metróalagútban, az olasz központi bank épületétől nem messze. A rendőrök a szúrós szagra felfigyelve találtak a föld alatti ültetvényre.
Vágólapra másolva!

Valóságos kannabiszgyárat leplezett le a rendőrség Rómában, egy elhagyatott metróalagútban, amelyet még a 30-as években, Mussolini uralma alatt építettek. A rendőrök úgy bukkantak a gyárra, hogy az olasz központi bank épületétől nem messze megérezték a növény szúrós szagát - írja internetes oldalán a BBC.

Az egy kilométeres alagútban gombát neveltek, de egy fal mögött marihuánapalántákat is találtak. Az olasz rendőrség videóján látható, hogy a marihuánát föld alatti üvegházban, halogénfények alatt, tartályokból öntözve nevelték. A termés szárítását speciális kamrákban végezték, hét méterrel a föld alatt.

Az olasz rendőrség szerint a 340 kiló lefoglalt kannabisz 3 millió eurót érhet a feketepiacon. Az olasz Il Messaggero című lap szerint az alagút félhektárnyi területén mintegy 900 tő növényt neveltek.

Az illegális marihuánagyár tulajdonosát, egy ötvenes éveiben járó férfit, letartóztatták. A rendőrség gyanúja szerint a föld alatti marihuánaültetvény egy nagyobb hálózat része lehet, amelyben tucatnyian terjeszthetik a drogot szerte az országban.