Nyolcan haltak meg egy török pokolgépes merényletben

Vágólapra másolva!
Legalább nyolcan meghaltak, több hatvanan pedig megsebesültek abban a merényletben, amelyet hétfő este követtek el Délkelet- Törökországban, abban a városban, ahol elsőként nyitott meg egy a szíriai menekülteknek felajánlott segélyszállítmányokat fogadó intézmény. A merényletet egyelőre senki nem vállalta magára.
Vágólapra másolva!

Autóba rejtett pokolgép robbant hétfőn a zömmel kurdok lakta Délkelet-Törökország Gaziantep városában - közölték biztonsági források. A detonáció legalább nyolc ember halálát okozta, közel hatvanan pedig megsebesültek.

A robbanás egy rendőrőrs közelében történt. Erdal Ata kormányzó szerint - akit a Dogan hírügynökség idézett - a pokolgépet távirányítással hozták működésbe.

Törökország ebben a városban nyitott meg egy olyan létesítményt, ahol fogadják a szíriai konfliktus elől menekülőknek felajánlott nemzetközi segélyszállítmányokat. Eddig mintegy 70 ezer ember menekült Törökországba a szomszédos arab országból.

Egyelőre senki nem jelentkezett a merénylet elkövetőjeként. A térségben általában a független Kurdisztánért küzdő kurd lázadók követnek el merényleteket a török hatóságok ellen.