Sztrájkot hirdettek a Lufthansa utaskísérői

Vágólapra másolva!
Munkabeszüntetésre készülnek a Lufthansa utaskísérői - jelentette be az illetékes szakszervezet. A stewardessek akár már jövő héten is elkezdhetik a sztrájkot, amelyhez pilóták is csatlakozhatnak.
Vágólapra másolva!

Az üdülési szezon végén sztrájkba lépnek a Lufthansa német légitársaság utaskísérői - jelentette be a repülők kabinszemélyzetét képviselő szakszervezet kedden. "Mától munkaügyi harcban állunk a Lufthansával" - áll a közleményben, amely azonban nem jelöli meg a sztrájk megkezdésének napját.

Nicoley Baublies, a szakszervezet elnöke jelezte, hogy a sztrájk már szerdán érinthet egyes belföldi járatokat. A következő hetekben bizonyos ideig tartó vagy bizonyos járatokat érintő sztrájkokat tartanak Németországban, és közben felkészülnek az általános munkabeszüntetésre. A sztrájkról csak néhány órával a megkezdése előtt értesítik a társaságot.

A munkabeszüntetésre azért kerülhet sor, mert keddre virradóra zátonyra futottak a béremelési tárgyalások a Lufthansa vezetése és a dolgozók képviselői között. A szakszervezeti tagok már korábban megszavazták a munkabeszüntetést arra az esetre, ha nem sikerül megállapodni a vezetéssel.

A Lufthansa utazószemélyzete eddig néhány kisebb akciótól eltekintve még sohasem sztrájkolt. Egy esetleges napi több millió eurós veszteséget jelenthet, és iparági szakértők szerint tartani lehet attól, hogy a pilóták is csatlakoznak hozzá.