Bomba miatt lezárták az amszterdami repteret

Vágólapra másolva!
Késésekre kell számítani az amszterdami reptéren, miután egy közelben talált második világháborús bomba miatt lezárták az egyik forgalmas terminált.
Vágólapra másolva!

Lezárták szerdán az amszterdami Schiphol repülőtér egyik forgalmas terminálját, miután a közelben egy feltehetően második világháborús bombát találtak. Karin Heldeweg, a légikikötő szóvivője szerint "erős a gyanú", hogy világháborús bombát találták, ezért elővigyázatosságból evakuálták a reptér C terminálján tartózkodókat. A szóvivő szerint a terminál kiesése előbb-utóbb járattörlésekhez és késésekhez fog vezetni.

A Schiphol Európa ötödik legforgalmasabb repülőtere. Tavaly mintegy 45 milliónyian vették igénybe. A szóban forgó terminálon kezelik egyebek mellett a schengeni övezet tagországaiba, így Franciaországban, Németországba, Spanyolországba és Olaszországba induló járatokat. A robbanószerkezetre reggel bukkantak rá a reptéren zajló építési munkálatok közben egy olyan helyen, amelynek közelében sok indulási és érkezési kapu van.

A szerdán délelőtt Amszterdamból érkező budapesti járatokat nem érintette a Schiphol repülőtér C termináljának lezárása, és jelenleg nincs olyan információ, hogy a későbbiekben érintené - közölte Hardy Mihály. A Budapest Airport vállalati és közkapcsolati igazgatója elmondta: eddig rendben megérkeztek a járatok. A menetrend szerint délután is jön gép Amszterdamból, de egyelőre nem tudnak arról, hogy késve érkezne. A BA nem kapott olyan információt sem, hogy a Budapestről induló járatok ne tudnának leszállni a Schiphol reptéren.