Katonai repteret foglaltak el a szíriai lázadók

Vágólapra másolva!
Egy szíriai vadászgépet lelőttek, többet pedig fel gyújtottak a szíriai lázadók, amikor elfoglaltak egy katonai repülőteret az ország északi részén.
Vágólapra másolva!

A szíriai lázadók elfoglaltak egy katonai repülőteret, és közben lelőttek egy harci repülőgépet az északi Idlíb tartományban - közölte a lázadók tartományi katonai tanácsának vezetője csütörtökön. A beszámoló szerint a lelőtt gépen kívül a felkelők felgyújtottak 11 másikat, és most ellenőrzésük alatt tartják a létesítményt. A repteret szerda este támadták meg, a harcok csütörtök délig tartottak.

"A gépet reggel lőtték le az embereink automata kézifegyverekkel röviddel a felszállás után. A két pilóta katapultált és elfogták őket. Az őrség egy részét megölték, a többi elmenekült" - mondta Afif Mahmúd Szulejman. Ez a második lelőtt MiG - tette hozzá a lázadók vezetője. Az első gépet a keleti országrészben semmisítették meg nemrég.

A hírt független forrásból nem lehet megerősíteni. Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja már korábban jelentette, hogy Abu el-Zuhurnál lezuhant egy katonai repülőgép, de azt nem közölte, hogy lelőtték-e vagy műszaki hiba történt. A lázadók Idlíb tartományban előző nap egy másik, Taftanaz nevű katonai repülőteret is megtámadtak, s az állításuk szerint a tüzérségükkel ott több helikoptert megsemmisítettek.