A magyar kormány bocsánatkérését várják az örmények

Vágólapra másolva!
Örményországban aláírásgyűjtést kezdeményeztek azért, hogy a magyar kormány kérjen bocsánatot az azeri baltás gyilkos kiadatása miatt.
Vágólapra másolva!

Online petíció indult Örményországban azért, hogy a magyar kormány kérjen bocsánatot az azeri baltás gyilkos szabadon engedése miatt - írta az örmény News.am a Nouvelles d'Arménie című lapra hivatkozva.

A petíció indítója azt írta: "Safarov nem tölti le a büntetését Azerbajdzsánban. Mi több, a gyilkost Bakuban nemzeti hősként fogadták. Ez sérti az igazságot és a meggyilkolt örmény hadnagy, Gurgen Margarján emlékét, és mindenkit arra kötelez, hogy aláírja a magyar kormánynak címzett petíciót."

Ramil Safarov, az azerbajdzsáni hadsereg hadnagya 2004-ben álmában, egy baltával gyilkolta meg Gurgen Margarján örmény hadnagyot a Partnerség a Békéért budapesti NATO-program ideje alatt. A magyar hatóságok életfogytiglani börtönre ítélték Safarovot, de a jelenlegi kormány kiadta őt Azerbajdzsánnak. Baku a hazatérésekor azonnal szabadon engedte a gyilkost, sőt elő is léptették.

Itt olvashatja az örmény-magyar konfliktusról szóló híreinket.