Testvérvita állhat az alpesi mészárlás mögött

Vágólapra másolva!
A Francia-Alpokban történt, négy áldozatot követelő gyilkosság ügyében eddig egyetlen szóba jöhető nyomot találtak: a meggyilkolt családfő és fivére pénzügyi vitába keveredhetett. A francia rendőrség közben abban bízik, hogy ki tudják hallgatni azt a négyéves kislányt, akit rokonai holtteste alatt találtak meg a család autójában.
Vágólapra másolva!

Egy családi pénzügyi vita lehet az eddigi első nyom a négy áldozatot követelő alpesi mészárlás nyomozásában - írja a brit BBC csatorna online oldala a francia ügyészségre hivatkozva. A háromtagú brit családot - az 50 éves Saad al-Hillit, Irakból származó feleségét és anyósát - szerdán lőtték le egyelőre ismeretlen elkövetők a Francia-Alpokban, az Annecy-tó közelében. A negyedik áldozat egy francia kerékpáros, a 45 éves Sylvain Mollier, aki épp a lövöldözéskor ért a gyilkosság helyszínére.

A francia rendőrség abban bízik, később ki tudják hallgatni a család négyéves kislányát, aki a kocsiban fekvő holttestek alatt töltött nyolc órát, mielőtt rátaláltak. A család másik, hétéves kislánya kómában van, őt egyszer meglőtték, és a fején is megsérült. Mindkét kislányra rendőrök vigyáznak a kórházban.

Egy lehetséges, pénz miatti testvérvita az eddigi egyetlen nyom az ügy nyomozásában - mondta Eric Maillaud ügyész AFP hírügynökségnek. "Úgy tűnik, hogy valamilyen vita lehetett a pénz körül a családapa és testvérbátyja között. Ez az információ, amelyet a brit rendőrségtől kaptunk, használhatónak tűnik" - mondta az ügyész. "Hosszasan kikérdezték az áldozat testvérét. Minden nyomot aprólékosan követünk" - tette hozzá a az ügyész.

Maillaud azt is elmondta, hogy a négy áldozat közül hármat fejbelőttek, a gyilkosság indítéka egyelőre rejtély. "Borzasztó kegyetlenséggel ölték meg az áldozatokat. Ami biztos, hogy valaki ölni akart". A gyilkosságot egy automata pisztollyal követték el, az eddigi információk alapján célzott lövések érték az áldozatokat, nem vaktában lőttek.

A család hétfőn érkezett vakációra a Le Solitaire du Lac kempingbe, és a tervek szerint a hét végéig maradtak volna.