Nyolcan meghaltak egy székelyföldi vonatbalesetben

Vágólapra másolva!
Embereket szállító pótkocsis traktorral ütközött egy vonat Sepsiszentgyörgy közelében, a baleset nyolc áldozata vélhetően mind magyar volt.
Vágólapra másolva!

Nyolcra emelkedett a Sepsiszentgyörgyhöz tartozó Kilyénben (Chilieni) történt vonatbaleset áldozatainak a száma. A szombat délutáni baleset során egy vonat egy embereket szállító pótkocsis traktorba rohant.

Egy rohammentő-szolgálat helyszínre érkezett egységei eredetileg hat halottat (öt nőt és egy férfit) és három súlyos sérültet találtak a helyszínen. Az egyik sérültet Brassóba szállították mentőautóval, a másik kettőért mentőhelikopter érkezett Marosvásárhelyről. Az egyik sérült a helikopter felszállása előtt meghalt, a másik pedig útközben. Az áldozatok vélhetően mind magyarok voltak.

Iulia Grigoras, a Kovászna megyei rendőrségi szóvivő szerint a Brassó és Marosvásárhely között közlekedő személyvonat gázolta el a traktort. Az előzetes vizsgálat megállapítása szerint a traktor 78 éves vezetője nem vette figyelembe az áthaladást tiltó fényjelzést. A pótkocsiban 15-16 munkás ült, akik burgonyaszedésről tértek vissza a székelyföldi városba. Többeknek közülük sikerült kiugrani, mielőtt a vonat elütötte volna a járművet.