Szupermarketeket támadtak meg Korzikán

Vágólapra másolva!
Kisebb robbantásokat hajtottak végre több korzikai szupermarketnél hétfőre virradóra. A franciaországi sziget nacionalistái már régóta támadják a láncokat, a robbantásokat egyelőre nem vállalta magára senki.
Vágólapra másolva!

Összesen hét szupermarket ellen hajtottak végre támadást robbanóanyaggal hétfőre virradóra a Franciaországhoz tartozó Korzika szigetén, személyi sérülésekről nem érkeztek hírek, az anyagi kár sem tetemes.

A rendőrség szerint a támadók a Leclerc szupermarketlánc öt fiókját, valamint a Casino és a Decathlon egy-egy üzletét vették célba. A támadások éjjel egy óra körül voltak Ajaccio, Bastia, Alistro, valamint Saint-Florent városokban. Eddig senki sem vállalta magára a támadásokat.

Korzikán az óriási szupermarketek igen népszerűtlenek a helyi gazdaságra gyakorolt kedvezőtlen hatásuk miatt. Korzikai nacionalisták már régóta ostorozták a nagy láncokat. A szigeten a legmagasabb az egy főre jutó szupermarketek száma egész Franciaországban. Beszámolók szerint a robbanóanyagot a boltok bejáratánál helyezték el, a károk nem jelentősek.