Hamis gyémántot nyelt le a rabló

Vágólapra másolva!
A rendőrség szerint figyelemelterelésből nyelt le egy hamis gyémántot egy kínai rabló, hogy a társ menekülhessen a valódival. A kirabolt Sri Lanka-i bolt tulajdonosa szerint viszont már korábban ellophatták a gyémántot, a hamisítványt csak azért nyelte le az egyikük, mert megijedt a rendőröktől.
Vágólapra másolva!

Elkaptak, és megvádoltak egy kínai férfit azzal, hogy ellopott és lenyelt egy 13 ezer dollár (közel 3 millió forint) értékű gyémántot Sri Lankán. Később kiderült, hogy valójában hamis gyémántot nyelt le - írta a BBC.

A Sri Lanka-i rendőrség tájékoztatása szerint elképzelhető, hogy a hamis gyémántot lenyelő férfi csak fedezett egy társat, aki a valódi ékkövet vitte el a colomboi boltból. A férfinak, miután elkapták, hashajtót adtak be, hogy kiszedjék belőle a gyémántot.

A bolttulajdonos a rendőrséggel szemben úgy vélte, hogy az igazi követ már korábban elvitték. Azért gondolja így, mert a hamis követ elrabló férfi szerinte csak a rendőrségtől megijedve nyelte le a gyémántot. Azt mondta, két kínai férfi kétszer is bement az üzletbe, szerinte már az elsőnél ellopták a valódi követ.

A rendőrség szerint azonban van egy olyan bűnözőcsoport, amely úgy dolgozik, hogy drágaköveket hamisra cserél. A rendőrök az elkapott férfi zsebében hat másik hamisítványt is találtak. A gyanú szerint a hamis kő lenyelésével csak a bolt tulajdonosát akarták megtéveszteni, így a valódi követ elrabló társ elmenekülhetett.