Vágólapra másolva!
A támadó először egy gránátot dobott el, majd felrobbantotta magát egy isztambuli rendőrőrs bejáratánál. A merényletnek egy halottja van, többen megsebesültek.
Vágólapra másolva!

Gránátot dobott egy rendőrőrsre, majd felrobbantotta magát egy öngyilkos merénylő Isztambulban. A támadásban legalább egy rendőr meghalt, heten megsebesültek.

A hatóságok egyelőre nem tudják, hogy a merénylő, egy huszonöt év körüli férfi egyedül hajtotta-e végre a támadást. A merényletet még semmilyen csoport nem vállalta magára. Isztambulban korábban szeparatista kurdok, baloldali szélsőségesek és radikális iszlamisták is hajtottak végre merényleteket.

A támadó először egy gránátot dobott el, majd felrobbantotta magát a rendőrőrs bejáratánál, ott, ahol a csomagok átvilágítását végzik. A bejáratnál dolgozó rendőr meghalt. Négy másik ember, aki szintén az őrsön dolgozott és három civil megsebesült a támadásban.

Törökországban a legnagyobb belbiztonsági kockázatot a Kurd Munkáspárt (PKK) jelenti, amelyet mind az Egyesült Államok, mind az Európai Unió és Törökország terrorszervezetként tart számon. A PKK azonban főként a kurdok lakat délkelet-törökországi területeken aktív. A török hatóságok a PKK-t gyanúsítják egy múlt hónapi, kilenc áldozatot követelő pokolgépes merénylet elkövetésével, de a kurd lázadók tagadják, hogy közük lenne az esethez.