Újsághirdetésben keresik az új brit jegybankelnököt

Vágólapra másolva!
A királynő adja a munkát, jár hozzá a kormányzó titulus, nyolc évre nyújt jó kereseti lehetőséget, igaz, feltétel, hogy a jelentkezőnek legyen komoly banki vagy pénzügyi tapasztalata - a brit kormány pénteken ilyen álláshirdetést fog feladni, amelyben a következő jegybankelnököt keresik majd.
Vágólapra másolva!

Álláshirdetést fognak feladni a héten Nagy-Britanniában, először az Economist magazinban, azután hivatalos álláskereső oldalon. A hirdetés a brit jegybank elnöki pozícióját fogja felkínálni - írta a BBC.

George Osborne brit pénzügyminiszter a parlamentben jelentette be, hogy Mervyn King jelenlegi jegybankelnök utódját "méltányos és nyílt" jelentkezés során fogják kiválasztani. King jövő júniusban távozik a pozíciójából.

A Guardian azt írta, gyakran lehet az álláshirdetésekben azt olvasni, hogy belső Londonban, 300 ezer font körüli fizetéssel, nyolc évre, erős kommunikációs készséggel rendelkező jelentkezőt várnak. Az viszont már nagyon ritka, hogy az állásadó a brit királynő, és hogy a pénzügyminiszterrel kell napi munkakapcsolatban állni. A sikeres jelentkező megkapja a "kormányzó" titulust - írta a Guardian.

Az álláshirdetésben szerepelni fog, hogy az állás elnyeréséhez szükséges tapasztalat a központi bankban vagy ahhoz fogható állami intézményben, vagy nagyobb bank, illetve pénzügyi intézmény legfelső vezetésében - írta a BBC.

A kiválasztott jelentkezőkkel a pénzügyminisztérium államtitkára fog személyesen elbeszélgetni. Az új jegybankelnök jövő július 1-jével fog kezdeni hivatalában, és nyolc évig tölti majd be a tisztséget.