Feloldották a zárlatot az USA berlini konzulátusán

Vágólapra másolva!
Csütörtökön kiürítették az Egyesült Államok berlini konzulátusát, mert egy dolgozó rosszul lett egy albán férfi útleveléből áradó szagtól. Csütörtök délutánra feloldották a zárlatot, mivel nem jutott vegyi anyag az épületbe. Az ügyet egy iszlámellenes amerikai film miatt néhány arab országban kirobbant összecsapásokkal összefüggésben vizsgálják.
Vágólapra másolva!

Feloldották csütörtök délután a zárlatot az Egyesült Államok berlini konzulátusán, miután megállapították, hogy nem jutott mérgező vegyi anyag az épületbe. Korábban azért rendelték el a konzulátus kiürítését, mert az ügyfélszolgálaton egy albán férfi átnyújtotta az útlevelét egy hivatali dolgozónak, aki a dokumentumból áradó szagtól rosszul lett. Ezt követően két további alkalmazottnak is légúti panaszai támadtak.

A történtek miatt riasztották a rendőrséget és a tűzoltóságot, majd az épületet lezárták, és kiürítették az ügyfélszolgálatot. A szakemberek azt vizsgálták, hogy került-e mérgező vegyi anyag a szigorúan őrzött épületbe.

A hatóságok az esetet azokkal az arab világban történt összecsapásokkal összefüggésben vizsgálják, amelyek egy iszlámellenes amerikai film miatt robbantak ki. Csütörtökön Szanaában, a jemeni fővárosban tüntetők százai rohamozták meg az Egyesült Államok nagykövetségét, a kairói amerikai nagykövetségnél több mint tucatnyian sérültek meg a csütörtökre virradó éjjel.

A líbiai Bengáziban működő amerikai konzulátus ellen indított keddi támadásban meghalt az amerikai nagykövet, a konzulátus három munkatársa és több líbiai biztonsági őr.