Putyin nélküli Oroszországért tüntettek

Vágólapra másolva!
Több ezer tüntető követelte a Pussy Riot lányzenekar szabadon engedését és új választásokat. A tüntetők szerint Putyin elcsalta a márciusi választást.
Vágólapra másolva!

Több tízezer tüntető csatlakozott ahhoz a felvonuláshoz, amely Vlagyimir Putyin orosz elnök ellen irányult - írta a BBC.

A tüntetők szerint a tavaly decemberi parlamenti és a márciusi elnökválasztást is elcsalták. Ezeken kívül szót emeltek a Pussy Riot nevű lányzenekar tagjainak szabadon engedéséért is. A zenekar három tagját elítélték huliganizmusért, mert Putyin-ellenes éllel akciót szerveztek egy templomba.

A tüntetést engedélyezték a hatóságok, de több ezer rendőr vonult ki biztosítani a területet. A tüntetők "Putyin nélküli Oroszországot" és a politikai foglyok szabadon engedését követelték.

"Fel kell lépnünk, hogy elnyerjük a magunk és gyerekeink szabadságát, és hogy megvédjük az emberi méltóságot" - kiabálták a tömegben a BBC tudósítója szerint. Mások azt mondták, nemet akarnak mondani a bűnözőkre és tolvajokra, és hogy azért jöttek, hogy megtegyenek mindent az elnyomás ellen. Új választásokat is követeltek.