Patkányhúst árultak egy londoni piacon

Vágólapra másolva!
Több veszélyes húsárut is találtak London egyik legforgalmasabb élelmiszerpiacán. Patkányhúst árultak afrikai különlegességként, és sok árus a walesi báránymaffiától szerezte be a húst.  
Vágólapra másolva!

"Sokkoló" mennyiségű illegális húst árultak Kelet-Londonban, a város egyik legforgalmasabb élelmiszerpiacán - írja a BBC. A hírportál titkos felvételekkel buktatta le az árusokat. A BBC-nek nyilatkozó egészségügyi hivatalnok szerint a Ridley utcai piac az illegális húskereskedelem melegágya. Például olyan "füstölt" húsokat értékesítenek, amelyek szénné égetett bárányból vagy kecskéből készülnek.

Ezeknek a húsoknak az árusítása az Egyesült Királyság és az Európai Unió szabályai szerint is illegális. Az előállításuk olyan maffiacsoportokhoz köthető, amelyek birkákat és kecskéket zsákmányolnak Walesben, majd engedély nélküli vágóhidakon mészárolják le őket.

Két afrikai üzlet pedig ghánai különlegességként árult olyan patkányhúst, amely komoly fertőzésveszélyt jelenthet a fogyasztókra nézve. A helyi hatóság szerint 2009 óta csak egyetlen panasz érkezett illegális hústermékre vonatkozóan.