Megszökött 132 rab egy mexikói börtönből

Vágólapra másolva!
Több mint 130 fogoly szökött meg egy mexikói börtönből az amerikai határ közelében. A hatóságok hajtóvadászatot  indítottak a szökevények után, minden egyes rabért több mint 15 ezer dolláros nyomravezetői díjat ajánlottak fel.
Vágólapra másolva!

Több mint 130 fogoly szökött meg egy mexikói börtönből, közel az amerikai határhoz. A rabok egy alagúton át távoztak a börtönből, amelyet az asztalosműhelyből ástak a kerítés felé - számol be az esetről a brit BBC.

Az alagút 2,9 méter mélyen, 7 méter hosszan vezetett a szabadba. A szökéssel összefüggésben őrizetbe vették a börtön igazgatóját és a fegyintézet két alkalmazottját. A szökevények után embervadászat folyik, az amerikai hatóságok is készenlétben állnak arra az esetre, ha a rabok a határ felé vennék az irányt. A szövetségi kormányzat foglyonként 15 600 dollárt ajánlott fel a nyomravezetőknek.

Az elmenekült rabok közül 86-ot súlyos, szövetségi hatáskörbe tartozó bűnügyek, például drogcsempészet miatt ítéltek el vagy állítottak bíróság elé. Az elmúlt években többször szöktek meg tömegesen mexikói börtönökből, és gyakran a börtönőrök is kapcsolatban álltak a bűnbandákkal.