Bevette Aleppó központját a szíriai hadsereg

Vágólapra másolva!
Stratégiai győzelmet aratott a szíriai hadsereg Aleppóban, miután elfoglalta a Midan negyedet. Hétfőn a szíriai összecsapásokban legalább 137-en vesztették életüket.
Vágólapra másolva!

Harcok robbantak ki kedden hajnalban a második legnagyobb szíriai város, Aleppó lázadók kezén lévő negyedeiben a kormányerők és a felkelők között.

Helyi lakosok beszámolója szerint a hadsereg rakétákat is bevetett. Szahur városnegyedben két civil vesztette életét az összecsapásokban - közölte az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSDH) londoni székhelyű ellenzéki szervezet. A harcok Aleppó déli és délnyugati részeiben zajlottak.

A kormányerők kedden bejelentették, hogy egyheti ádáz küzdelem után elfoglalták a városközpontban fekvő, stratégiai fontosságú Midan negyedet. A hatalomhoz közel álló al-Vatan című újság arról tudósított, hogy Midant sikerült "megtisztítani" az ott harcoló "szalafista araboktól és külföldiektől". A hadsereg kérte a lakosságot, hogy kerülje el a negyed bizonyos részeit, mert az orvlövészek veszélyt jelenthetnek rájuk. Az AFP francia hírügynökség tudósítója hétfőn körülbelül egy tucat lázadó holttestét látta kiterítve Midan városrészben.

Hétfőn a harcok Szíriában országszerte legkevesebb 137 halálos áldozatot követeltek, köztük 72-en civilek, 41-en a hadsereg 24-en pedig a felkelő csapatok katonái voltak - adta hírül az OSDH.