Cápa mentette meg az elsodort halász életét

Vágólapra másolva!
Három és fél hónapon keresztül bolyongott csónakjában a Csendes-óceánon egy kiribati halász, akit végül egy cápa vezetett el egy hajóhoz.
Vágólapra másolva!

Állítása szerint egy cápa mentette meg az életét annak a kiribati halásznak, aki három és fél hónapon át hánykolódott a Csendes-óceánon egy facsónakban - közölte az AFP (Kiribatiról itt olvashat bővebben). A hatgyerekes családapát egy áramlat sodorta el, és állítása szerint az egyik délután arra ébredt, hogy egy kétméteres cápa köröz a csónak körül.

"A cápa néha megkocogtatta a csónakot, és elvezetett egy halászhajóig. Amikor távolról megpillantottam a hajót, láttam, hogy a legénység távcsövekkel figyel" - mondta az esetről Toakai Teitoi, aki szerint a cápa ezután elúszott.

Teitoi kálváriája még májusban kezdődött, amikor rendőrré avatásán vett részt a kiribati fővárosban, Tarawában. A ceremónia után 52 éves sógorával beszálltak a halászcsónakba, hogy hazautazzanak a kétórányira fekvő lakhelyükre. Azonban mindketten elaludtak, és amikor felébredtek, már nem látták a szárazföldet, ráadásul hamarosan a benzinből is kifogytak.

A férfi azt mondta, hogy az élelemmel nem volt gond a halak miatt, de semmilyen innivalójuk nem volt. Sógora kiszáradás miatt július elején meghalt, neki azonban az esővíznek köszönhetően sikerült életben maradnia.