Külföldieket szállító buszt robbantottak fel Kabulban

Vágólapra másolva!
Öngyilkos merénylő robbantott Kabulban a repülőtér közelében. Az áldozatok közül nyolcan egy nemzetközi légiközlekedési vállalat alkalmazottai, akik a repülőtéren dolgoztak. A merényletet egy afgán iszlamista felkelőcsoport magára vállalta, amely közölte, hogy bosszút akartak állni a Mohamed prófétát gyalázó filmért.
Vágólapra másolva!

Külföldieket szállító kisbuszt robbantott fel egy öngyilkos merénylő kedden a kabuli repülőtér közelében, a terrorcselekményben legalább kilenc ember meghalt - közölte a rendőrség.

Mohammad Zahír, a kabuli rendőrség bűnügyi osztályának vezetője azt mondta, hogy az áldozatok közül nyolcan egy nemzetközi légiközlekedési vállalat alkalmazottai, akik a repülőtéren dolgoztak. A kilencedik áldozat pedig a busz afgán vezetője. A detonációban nyolc afgán megsebesült.

Röviddel a merénylet után a Hezb-e-Iszlami nevű afgán iszlamista felkelőcsoport magára vállalta a merénylet elkövetését, és közölte, hogy bosszúból hajtotta végre a Mohamed prófétát és az iszlámot gyalázó amatőr filmért.

Zubair Szedikki, a szervezet szóvivője azt mondta, hogy egy nő robbantotta fel magát a busz közelében. A rendőrség viszont azt közölte, hogy a merénylő egy személygépkocsival rohant neki a kisbusznak egy benzinkút közelében. A detonáció erejét jelzi, hogy a robbanás helyszínétől ötven méterre röpítette a kisbuszt.