Eltűnt magyart keresnek egy skót szigeten

Vágólapra másolva!
Múlt vasárnap túrázni indult, de azóta nincs hír arról a magyar férfiról, akit a skóciai Lewis szigeten keresnek a rendőrök és családtagjai. A férfi egy éjszakéra indult sátorozni az erdőbe, szerdáén hazaindult volna, de azóta nincs róla hír.
Vágólapra másolva!

Még múlt vasárnap indult túrázni a Skócia északnyugati partjai előtt fekvő Lewis sziget legnagyobb városából, Stornowayből az a magyar férfi, akit családja és a helyi hatóságok is keresnek. A férfi ottani szállásadójának azt mondta, hogy egy éjszakára megy sátorozni, és másnap - vagyis hétfőn - visszatér. Személyes tárgyait, köztük a kameráját es a számítógépét is otthagyta a szálláson.

A 27 éves férfinak szerdára volt repülőjegye Budapestre. Szállásadója azonban szerdán bejelentette a helyi rendőrségnek, hogy a fiatalember nem tért vissza a túráról, és hozzátartozói is hiába várták itthon. Édesapja a helyszínre utazott, és próbálja a helyi rendőrséggel koordinálni a keresést.

Az esetről beszámoló egyik családtag szerint a család "biztos benne, hogy a fiú valahol a szigeten van, és valami baja van. Nem jellemző rá, hogy szó nélkül eltűnne, és ne jelentkezne a családjánál." Utolsó, múlt vasárnap írt e-mail üzenetében megerősítette, hogy szerdán hazautazik.

Testvére szerint a helyi rendőrség csak szombaton kezdte meg a helikopteres keresést.

"Nagyon nagy szigetről van szó, így nem tudják, hogy hol keressék. A helyi lakosságban bízunk, (abban), hogy valaki látta, felvette, esetleg útbaigazította vasárnap, így szűkebb területen lehetne keresni" - mondta családtagja.

Az ügyről a Stornoway Gazette című helyi hírportál is beszámolt, azt írva, hogy a fiatalember két hónapja túrázott Nagy-Britanniában eltűnése előtt. A portál szerint a magyar férfi alaposan felszerelkezve, túrabakancsban, nagy hátizsákkal, benne piros sátorral, élénkzöld vízálló kabátban indult a túrára a szigeten. http://www.stornowaygazette.co.uk/news/local-headlines/missing-man-family-appeal-for-information-1-2540196

A rendőrség azt kérte a helyi lakosoktól, hogy akinek bármilyen információja van a magyar fiatalember hollétéről, jelezze a hatóságoknak.

Lewis a Külső-Hebridák szigetcsoportjának legnagyobb szigete, területe közel 1800 négyzetkilométer, és 19 ezren lakják.