Mégsem neveznek el hidat Chuck Norrisról

Vágólapra másolva!
Jogi problémákra hivatkozva mégsem Chuck Norrisról neveztek el egy Ausztriát és Szlovákiát összekötő hidat, pedig az erről szóló szavazást az amerikai filmszínész neve nyerte.
Vágólapra másolva!

Szombattól hivatalosan is a Szabadság kerékpárhíd nevet viseli az a Pozsony Dévényújfalut (Devínska Nová Ves) és az ausztriai Schlosshof községet összekötő híd, amelynek az erről tartott népszavazás szerint a Chuck Norris híd nevet kellett volna kapnia.

A híd egyik építtetője, a Pozsony megyei önkormányzat még februárban indított népszavazást a híd nevéről. Bár a Facebook közösségi hálón meghirdetett szavazás eredménye szerint a hidat Chuck Norrisról kellett volna elnevezni - több mint 18 ezer szavazatot kapott ez a verzió -, végül mégis a jóval kevésbé támogatott Szabadság kerékpárhíd megnevezést kapta.

Pavol Freso, a pozsonyi megye főnöke a közvélemény-kutatás első - a Chuck Norris megnevezésnek kedvező - részeredményei kapcsán még úgy nyilatkozott: az embereknek jogukban áll kiválasztani a híd nevét, és ha a határon átnyúló együttműködés keretében épülő híd elkészítésében részt vevő osztrák partnereik sem kifogásolják majd az ötletet, akkor ő sem fogja ellenezni, hogy a híd Chuck Norris nevét viselje.

A megyefőnök később azzal indokolta, hogy a hidat mégsem a "texasi kopóról" nevezték el, hogy Chuck Norris nevének használata jogvédelmi problémákat vetett volna fel.